Kuchnia Toruńska, Krzyżacka i Pruska. To tylko niektóre z rodzajów kuchni jakie zostaną zaprezentowane na Toruńskim Festiwalu Smaków już 14 i 15 marca.Na nadchodzących Targach Turystycznych „Wypoczynek” i Toruńskim Festiwalu Smaków będzie można się przekonać, że nie tylko w naturze nic nie ginie. Dzięki kucharzom i historykom, którzy połączyli siły będziemy mogli spróbować specjałów, które prawie zaginęły w odmętach historii.
„Toruński Festiwal Smaków to jest taka impreza, która odbywa się od paru lat przy Targach Turystycznych Wypoczynek 2015. Ona odbywała się i wcześniej, ale ostateczny pomysł to połączenie tych targów z udziałem historyków, antropologów z UMK” – o festiwalu mówi dr hab. Jarosław Dumanowski.
Smakosze, chcący przekonać się o tym, co i z czym się jadło w Toruniu przed kilkoma wiekami, powinni skierować swoje kroki na Toruński Festiwal Smaków, który odbędzie się 14 -15 marca w centrum targowym „Park” przy ul szosa bydgoska 3. Więcej informacji można znaleźć na stronie targitorunskie.pl
Materiał: Miłosz Lubowiecki
Emisja: serwis informacyjny g. 16.00, Magazyn Informacyjny „Z dziś” g. 20.00
Zdjęcie: torun.naszemiasto.pl